Arhitectura de interior…

… este o îndeletnicire veche, fiind integrată iniţial în profesia de arhitect. În trecut, construcţiile erau gândite până în cel mai mic detaliu de către o singură persoană care conducea toată activitatea de proiectare, de la structură până la designul de obiect şi cel grafic. Există şi acum foarte mulţi adepţi ai acestui concept, al arche-tectonului (şeful-constructor, in limba greacă).

Realitatea contemporană, cu noul sau ritm, cu noile cerinţe, din ce în ce mai multe şi specializate, a facut ca responsabilitatea unei construcţii sa fie foarte divizată. Deşi are la baza aceeaşi forma de învăţământ, aceleaşi principii şi fond educaţional, din practica arhitecturii, a rezultat o meserie aproape complet diferită, complementară celei de arhitect, aceea de arhitect de interior.

Internio Plus crede...

…că orice spațiu are potențialul de a deveni absolut extraordinar.

…în proiecte gândite, analizate de mii de ori, fără compromisuri de calitate din cauza presiunilor exterioare.

…în faptul că orice lucru bine proiectat se constituiește mai ușor, este mai eficient, de calitate și de durată.

…că această meserie trebuie practicată după mulți ani de studii de specialitate și nu la întamplare, de către persoane care consideră că posedă simț artistic.

…că orice spațiu trebuie lucrat ca și cum ar fi al nostru, ne asumăm responsabilitatea față de client, față de mediul profesional în care activăm, față de locul în care trăim.

Ce presupune?

Arhitectura de interior include toate activităţile de proiectare şi coordonare a execuţiei interiorului unui spaţiu nou, sau a schimbărilor ce intervin într-un spaţiu existent. Presupune proiectarea generală a funcțiunilor și compartimentărilor, coordonarea proiectelor de instalații electrice, termice si sanitare ,consultanţa şi asistenta în selecția finisajelor, tâmplăriei, mobilierului si accesoriilor, a tapiţeriilor, a corpurilor de iluminat, a cromaticii și a tuturor decoraţiunilor potrivite fiecărui spațiu.

Monica Homeag

Am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’ în prima promoție de arhitecți de interior din România. Un master în teoria imaginii, internship-uri în Germania si Franța, Academia de Studii Economice, mi-au asigurat o bază solidă de cunoștințe pentru antreprenoriatul în acest domeniu . Am fondat Internio + in 2011 și exersez zilnic un mix complex de abilitați pentru a fi un profesionist. Într-un mediu autohton relativ potrivnic, extrem de dinamic, cu un ritm alert de schimbare a trend-urilor și de evoluție a soluțiilor constructive, a fi tenace, mereu informat și conectat este obligatoriu, iar a fi creativ, empatic și flexibil în lucrul cu oamenii este esențial.